KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. június 23., csütörtök

Rovarok a virágokon

A sziget homokján virágzik a vaddohány, más nevén selyemkóró. Édes illata mindent betölt, gömb alakú rózsaszín virágai magukhoz csalogatják a rovarokat. A szokásos hét végi hidegfront okozta borongós, hűvös időben végigsétáltam a gáton és a bódító illat árban ezeket fényképeztem.







Akadtak persze más vadvirágok is, melyek különböző okokból kellemes ottlétet kínáltak a látogatóiknak.





A leveleken és fűszálakon mászkáló bogárkák sem kerülték el a figyelmemet.



Egy könnyű zápor hazazavart, de mire a házunkhoz értem, már elállt, így a kertünkben is körülnéztem.





A legtöbb fotóalanyom nem mutatkozott be és én sem erőltettem a megismerkedést. Beértem azzal, hogy megcsodáltam színüket, formájukat. Még kiváncsiskodók kérésére sem szeretném felfedni kilétüket, hadd maradjanak ismeretlenül szépek és érdekesek!  :)

4 megjegyzés:

  1. Valóban szépek és érdekesek a virágos rovarfotók! Legalább az utolsó, sárga virágszirmon látható nevét áruld el, őt besoroltam állatfotó mappámba!
    A minap próbáltam egy katicabogarat lefotózni, még nem tudom, hogyan sikerült. A pillangókat már elküldtem!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem valami lombszöcske lehet. Nem volt hosszabb 5 mm-nél. A pillangókat megkaptam, hamarosan válaszolok.

    VálaszTörlés
  3. Remek bogaras képek! :)

    VálaszTörlés