KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. június 9., csütörtök

Egy pocsolya szépsége

Mi tesz széppé egy kiszáradó félben lévő nagyobbacska belvíz maradékot és feledhetelenné a partján megélt pár korai órát? Számomra mindenek előtt a békák kórusa, a borongós hajnal vízen tükröződő fényei és a szépséges vízi madarak. A békazenét nem tudom illusztrálni, de a többit talán érzékeltetik a fotók...A fotókon fehér és fekete gólyák, kis lile és gólyatöcs látható.

4 megjegyzés:

 1. A vízen tükröződő hajnali fényeket és a szépséges vízi madarakat valóban jól érzékeltetik a fotók! Hova lett a rendszeres olvasók tablója?

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm. Én látom a tablót, próbáld újra.

  VálaszTörlés
 3. Kicsit irigykedem :) Sajnos természetes környezetben még soha nem futottam össze fekete gólyával. De kitartok, ami késik nem múlik :)

  VálaszTörlés
 4. Tarts ki, előbb-utóbb összejön...

  VálaszTörlés