KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. június 6., hétfő

Reggeli terepszemle a szigeten

Vasárnap reggel Tamás barátommal kinéztünk a lucernáshoz, ahol régebben oly sok szép fotós élmény részesei lehettünk. A részben lekaszált területen nem találkoztunk egyetlen őzzel sem, egerész ölyvek viszont szép számmal akadtak. A bálák tetejéről figyelték a hirtelen fedezék nélkül maradt pockok mozgását.


Egy fácán tyúk óvakodott ki a magas fűből a nyílt területre.


Néhány nyulat zavartunk meg reggeli játszadozásukban. Egyikük úgy gondolta, hogy láthatatlanná válhat, ha meghúzza magát.


Egy barna réti héja viszonylag türelmesen viselte, hogy kilessük a vadászatát.


Az útszéli nyárfa árnyékában egy vadgerle szedegetett, sokáig vártuk, hogy napfényben is megcsillogtassa tollazatát.


Megdobbant a szívem, amikor egy egész búbosbanka család tipegett velünk szembe a gazzal benőtt földúton. Mire felocsúdtam, és megcéloztam, már csak egyikük maradt ott, egy jókora kukaccal a csőrében.


Visszatértünk a gyurgyalagos helyünkre és még vagy fél óráig figyeltük a madarakat. Egyetlen képet készítettem, egy szitakötőt zsákmányolt gyurgyóka pihent meg pár pillanatra a beszállóágunkon.


A hazaúton még egy fácánkakast próbáltunk a hangjával dürrögésre bírni. Csak annyit értünk el, hogy fedezékéből előbújva megmutatta magát, de még a szárnyát sem emelte meg.


"Nagy" kép nem született ezen az átlagos reggeli fotózáson, mégis jó visszagondolni rá.

4 megjegyzés:

 1. Ha – szerinted – "nagy" kép nem is született, nekem például a vadgerle fotó nagyon tetszik!
  Hol van a Szigeten ez a lucernás, ahol ennyi madár fordul elő?

  VálaszTörlés
 2. Tahitótfalu és Pócsmegyer között.

  VálaszTörlés
 3. Azért ez is szép felgozatal volt.

  VálaszTörlés