KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. augusztus 31., szerda

Kár, kár, kár...

Sajnos a sziget egyre kevesebb fotótémát kínál, bár az itteni napkelték szerencsére még mindig gyönyörűek.


Az állatvilág megsínylette a Vízművek kerítés építési akcióit, legalábbis elhúzódtak az állatok zavartalanabb vidékre. Hetek óta nem láttunk például őzeket. Hiába keressük őket a lucernásnál. Ott most csak néhány szürkegém álldogál a messzeségben és reménykedik, hogy talál néhány óvatlan, elfogyasztható pockot. Kevés az esélyük, mert már az egerészölyvek is elpártoltak innen. Kár! Legutóbbi sétánk alkalmával csak két holló zsákmányért folytatott légi harcában gyönyörködhettünk.


A Dunához is lesétáltunk, hogy lássunk még valamit. Egy szürkegémet riasztottunk fel, lomha szárnycsapásokkal siklott tova a víz felett.


Csak egy tőkés réce nem zavartatta magát, ő jobban hozzászokott az emberek zavarásához.


Vác felé tekintve szürke párán keresztül láthattuk a templomok tornyait és a Naszályt. Még zöldellnek a fák, de már az ősz hangulatát árasztja a nagy folyó.


Kár, hogy csak ennyi fért ebbe a bejegyzésbe! Kár, kár, kár!

6 megjegyzés:

 1. Zelk Zoltán: Varjúnóta

  Elmúlt a nyár,
  Kár érte, kár.
  Sárgul a táj,
  Kár érte, kár.

  Repülni kél
  nagyszárnyú szél,
  messzire száll
  e csúf madár.

  A hegy mögül
  felhő röpül-
  meg-megered,
  már csepereg.

  Ősz eső,
  fát verdeső,-
  fázik a táj,
  kár érte, kár

  :)

  VálaszTörlés
 2. Katának: ez jobb, mint amit én írtam volna... :)

  VálaszTörlés
 3. Ne bánkódj Endre, hiszen ez a természet rendje. Évszakok jönnek és mennek. Hidd el az ősz is nyújt majd elég szép fotótémát! Ami viszont tényleg KÁR, hogy ismét belenyúltunk valahol egy kis közösség természetes élőhelyébe. Reméljük idővel megszokják az új tereptárgyat és visszatérnek.

  VálaszTörlés
 4. Ez a szerinted csekély fotótermés is gazdag a hollók harcával, a repülő szürkegémmel, a nyugodt tőkés récével, valamint a párás napkeltével és őszeleji váci Dunával!
  Nekem csak egy olyan madarat sikerült lefényképeznem, amelyik ugrált a talajon, viszont elkaptam egy pázmándi napkeltét és visszaúton az autópálya mellett egy szép naplementét, majd küldök belőle e-mail levélben.
  Legutóbbi levelemet megkaptad?

  VálaszTörlés
 5. Igen, megkaptam és hamarosan válaszolok.

  VálaszTörlés