KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. augusztus 4., csütörtök

Ismeretlen ismerősök

Ma hajnalban  furcsa szerzettel hozott össze a jószerencsém. Egy menyét ugrándozott az úton, naná, hogy túl korán, az árnyékban és nem elég közel...


Az elmúlt napokban szinte minden reggelt a réten töltöttem. Ugyanazokkal az őzbakokkal már több ízben találkoztam. Olyannyira személyes ismerősöknek tekintem őket, hogy nevet is adtam nekik. Aki nem rest, visszanézheti és összepárosíthatja a korábbi és a mai képek szereplőit.

 Suhanc:

Terpesztős:

Kecskeszarvú:

Szépfiú:

És persze az Öreg:
De róla külön történetem lesz...

Üzekedés ügyben csak kevés előrehaladás történt. A Szépfiú látszik a legeredményesebb udvarlónak. Napok óta legyeskedik egy suta körül. Az előző posztban is ők szerepeltek. Ma először virágok között romantikáztak...

...le s föl andalogtak...
... majd fogócskáztak egy keveset.


Aztán egy fuvallat elárulta jelenlétem, mire bravúros műugrással tűntek el a nádban.


Bár szép volt a páros gyakorlat, én nem díjaztam...

10 megjegyzés:

  1. Szép számban élnek arrafelé a bakok. Jól is mutatnak így csokorba szedve. Gratulálok a vidrához is, én talán csak egyszer láttam eddig, de lehet az sem az volt, mert olyan gyorsan eliszkolt.

    VálaszTörlés
  2. Jó helyen lakom, az kétségtelen. Bár vidrát is láttam egyszer a csodaréten, de ez itt menyétke.:)

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem,az Öreg trófeáját sok vadász szívesen falra akasztaná!Ezért jobb nekünk,akárhányszor meglőhetjük őket!A menyéthez gratulálok!Vagy tíz éve még az ablakból figyeltem őket-szemben velünk erdősáv van-de azóta nem nagyon találkoztam velük!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon egyetértek veled! Mennyivel szebbek a mi trófeáink, hiszen élve maradnak a gyönyörű állatok. És ráadásul a mieink értékesebbek, mert nekünk közelebb kell mennünk hozzájuk a sikerért...

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon sokszor látok menyétet a nyári estéken pedig bent lakunk a városban. :)
    Szemben velünk van egy nagy öreg kertes társasház igazi nagy zeg-zugos, fás, bokros, garázsos, rejtekhelyes udvarral. Ott lakik egy menyét család. Este aztán beindulnak és néha kijönnek a utcára is. Plusz lakik ott egy süni család is :) Tiszta rezervátum! :D
    Endre, ismét remek az őz felhozatal! Olvastam, hogy az utolsó mozzanatnak nem örültél, de ezért az elkapott mozdulatért én szívesen elviselném azt a kellemetlen érzést :D Pazar, gratulálok a szinkronugrókhoz!

    VálaszTörlés
  6. Miért nem próbálod kiaknázni a kisállatok közelségét? Kösz a jó véleményedet, Miklós!

    VálaszTörlés
  7. Sajnos csak késő este aktívak. Nagyon sötét van már akkor és az utca túloldalán a kapu alatt, kocsik alatt mozognak. Nagyon figyelnek és félénkek. Tényleg csak megfigyelni lehet őket.
    A képpel kapcsolatban: Ami jó az jó! :)

    VálaszTörlés
  8. Én is menyétre gondoltam, de a tv-ben mutatott vidra megkavart :)
    Ha jól tudom, a vadászok nem csak a hibátlan, nagyobb agancsos trófeákat szeretik, hanem a sérült, vagy rendellenesen fejlődött agancsokat is. A kecskeszarvú és a terpesztős is felkeltheti a figyelmüket.

    VálaszTörlés
  9. Miklósnak: nekem is bajom van az éjszakai állatokkal, sehogy sem akarnak nappal mutatkozni! :)

    VálaszTörlés
  10. Péternek: persze, tudom, hogy csak "nyelvbotlás" volt a vidra.:) A terpesztős az tetszetős, de a kecskeszarv nekem nevetséges.
    Ettől még igaz, amit a vadászok ízléséről írsz.

    VálaszTörlés