KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. április 19., hétfő

Képek a határból

A turai határ mindíg ellát fotótémával. A fácánok, nyulak, őzek megszokott és megunhatatlan fotóalanyok számomra.A kastély érdekes képet nyújt alkonyatkor a belvizes tavacska hátterében. Virágzik a gólyahír, a vizek felől egyre erősödő békakoncert hallatszik. A bíbicek a nedves réteken tartózkodnak, ott táplálkoznak és keresnek fészkelőhelyet. Újabban cankóféle madarak is megjelentek a tocsogókon, de szinte észrevehetetlenül beleolvadnak a környzetükbe. Csak akkor látom meg őket, amikor már szárnyra kapnak, így még nincs értékelhető fotóm róluk.

Meglepetésként ért, hogy egy idei süldő nyuszival is találkoztam. Egy vércsét riasztottam fel véletlenül a földről, talán a zsákmányáról. Ezt sajnálom, de a képnek örülök. A legutóbbi eredményes fotós határjárásom érdekes észlelése: kabasólyom pihent egy vén nyárfa kiszáradt ágán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése