KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. április 11., vasárnap

Cinkék támadása

Hitchcocki jelenetek zajlottak turai házunknál, amikor két széncinke a kert felől igyekezett betörni a veranda ajtajának üvegét. Hogy mi volt a szándékuk, arról sejtelmem sincs, de bizonyára valami rettenetes dologra készültek. Korábban már hallottam olyan kegyetlen "vércinegékről", melyek téli álmot alvó denevéreket támadtak meg, csipkedtek halálra és faltak fel. Úgy látszik, időközben létrejött egy emberekre is veszélyes elvadult változatuk, melyek vidéki házakat és lakóikat fenyegetik! Elképzelni sem merem, hogy mi lett volna velünk abban az esetben, ha az üveg nem állja a rohamot és sikerül bejutniuk... Közreadom a biztonsági kamera bizonyító erejű felvételeinek részletét.

Egyes hitetlenkedők szerint az oktalan kis madarak a kert tükörképét csábítóbbnak látták a családalapításra, mint a valódit, ezért igyekeztek oda bejutni és ott fészket rakni. Én azonban mindenkit elővigyázatosságra intek. Óvakodjatok a vércinegéktől!

1 megjegyzés:

  1. Még jó,hogy nem törték össze magukat. Néhány éve barátnőmék egy hétig takarófóliázták a terasz üvegajtóját.Náluk a gólya kopogott amint levették a fóliát. :) Végül megérkezett a párja és beköltöztek a fészekbe. :)

    VálaszTörlés