KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. április 19., hétfő

Héják és galambok

Egyik reggel a Galga partján jártam. A vízi élet megújulásának fotózható jeleit kerestem. Nem találkoztam az egyszer látott jégmadárral, de még békákkal sem. Talán még nincs elég meleg ahhoz, hogy előbújjanak. Még hallgatnak és rejtőzködnek a nádi madarak is.

Az egyetlen fotótémát egy közelítő barna réti héja jelentette, amint a földet kémlelve egészen fölém repült, majd megriadva hirtelen fordulatot vett. Közben az éles fény szépen megvilágította tollazatát és kiemelte szépségét.

Az örvös galambok Horányban gyakoriak. A nagytestű madarak heves udvarlásuk közben jellegzetes turbékolás és szárnycsattogtatás közepette fáról fára szállnak, fészkelőhelyet keresve. Többször leszálltak már a kertemben is, állandó vendégei az itatómnak.

1 megjegyzés:

  1. Nálunk a kerti "tóban" már ki is keltek a békapeték. Mákszemnyi ebihalak ficánkolnak százszámra, pedig tényleg utálatos hideg van.

    VálaszTörlés