KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. február 27., hétfő

A hajótemető

Jobb fotós program hiányában vasárnap reggel Tamással együtt tértem vissza Pilismarótra, hogy szétnézzünk a Dunán telelő madarak között. Szikrázóan sütött a nap, de az élénk légmozgás a folyó parton már valóságos viharrá erősödött. A lessátrat megint hiába cipeltem, mert kinyitni ebben a szélben nem lett volna tanácsos. Befészkeltük magunkat a kőgát egy-egy mélyedésébe és ott vártuk, hogy a madarakat felénk sodorja a szél.
Ők azonban derekasan küzdöttek, hogy távol maradjanak tőlünk. A felkorbácsolt víz olyan valószínűtlenül kék volt, mintha az Adriáé lenne.
Némi várakozás után néhány búbos vöcsök elég közel bátorkodott. 



A barát- és kontyos récék nagyobb távolságot tartottak.



A tőkés récék néha jókora csapatban keltek szárnyra.


Néhány vadliba is átrepült felettünk.


Két óráig álltuk a szélrohamokat, aztán beláttuk, hogy itt ma nekünk nem terem babér, visszaindultunk hát a kocsinkhoz. Így legalább maradt időnk arra, hogy a még jéggel fedett öbölben veszteglő bontásra ítélt hajóroncsokat is lefényképezzük. 


A rozsdásodó öreg vízi járgányok egyvelege valószerűtlen látványt nyújtott a gyönyörű természeti környezetben.


Csak félve merült fel bennem a gondolat, hogy vajon még meddig éktelenkednek és szennyezik a környezetet itt ezek a szörnyek?


Remélem, hogy nem sokáig! ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése