KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. február 28., kedd

A karvaly szeme

Tegnap több, mint két hét után ismét belátogatott a lesemhez a karvaly tojó. Nem időzött sokáig, de több ülőhelyről is körbenézett.Még a ládára is rászállt. Így nevezem Szilárd "speciális" etetőjét, amelyet egészen bal oldalra tett a kis madárkák kiszolgálására.


 Mindig ünnepnek érzem, ha láthatom ezt a szép teremtményt, de most különösen megörültem neki, mert aggódtam érte. Legutóbb ugyanis a bal szemével sokat pislogott, többször pihentetnie kellett. Nyilvánvalóan megsérült, talán egy üldözés hevében ág csapódhatott a szemébe.


Azon tűnődtem, hogy vajon mennyire akadályozza ez a vadászatban? Az, hogy ismét feltűnt az etetőmnél, azt jelenti, hogy sérülten is boldogult. Most már csak egy kis seb látszik a szemén.


Hja, a karvalyok élete sem fenékig tejfel! ...

13 megjegyzés:

 1. Én megmondtam,hogy állandó vendég lesz!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad volt! Ez az ötödik látogatása, plusz még egyszer a hím is bejött.

   Törlés
 2. Örömmel olvastam a viszontlátás örömeiről! Az utolsó kép részletessége különösen megfogott!
  Nagyon szép, gratulálok Endre!

  VálaszTörlés
 3. Ismét nagyon szép madárfotókat alkottál!
  Most sikerült nekem is az eddigieknél valamivel jobb madárfotót készítenem. Küldtem belőlük, de az a kérésem, hogy először a téltemetőkre vonatkozó kérdésemre válaszolj, ha megnézed a mellékleteket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nézem is! Most hasított belém a gyanú, hogy még nem válaszoltam az előző leveledre. Bocs!

   Törlés
 4. Remek fényeid voltak és ez látszik is a fotókon. Én is gratulálok.
  Jó érzés a madarak titokzatos világába kicsit beférkőzni, ismerni egy egy példányt és figyelemmel követni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen. Valóban szép fényekben jött a madár és öröm volt épségben viszontlátni.

   Törlés
 5. Válaszok
  1. :) Azért ne szívd mellre, hogy előzőleg három nap is ott ültél órákat és neked nem jött. Tudja, hogy ki a gazda, de ígérem, szólok az érdekedben. :)

   Törlés
 6. Nagyon-nagyon gratula! Kicsit irigykedem is, én még szerintem várhatok rá egy jó darabig a lesnél...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm István! Ahol jó az ellátás és sok a kis madár, ott előbb-utóbb a karvaly is megjelenik. Sőt, nyáron gyakran belátogat az itatóhoz is.

   Törlés