KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. április 29., péntek

Disznó szerencse

Hosszú idő után ismét korán keltem, mert reggeli autós terepszemlét beszéltünk meg sasfotós földimmel. A  hírek szerint fekete gólyát láttak a környékbeli pocsolyákon és mi szerettük volna tetten érni a ritkának számító madarat. Amint elhagytuk a város házait, megcsodáltam, amint a kelő nap bágyadtan derengett át a felhőkön.















Természetesen nemhogy feketét, de még fehér gólyát sem láttunk. A repceföld reggeli látványa viszont kárpótolt a madártalanságért.














Elnéztünk még a tóhoz, majd a rétekhez, fényképeztünk is egy s mást, de bemutatásra alkalmas képem nem született. Sebaj, majd legközelebb!
Esti programként egy vadfotózást terveztünk vadfestő Józsi barátommal. Mindketten izgatottan vártuk a napokban közösen megépített erdei lesünk főpróbáját. Nem is kellett túl sokáig tétlenül ücsörögnünk, mert kisvártatva néhány malacos koca óvakodott ki az erdőből.





















Az új les rejtekében sűrű kattogtatásunk dacára sikerült észrevétlennek maradnunk. Sajnos, a gyanakvó anyadisznók mégis elég hamar elvitték malacaikat a szemünk elől, de így is szerencsésnek érezhettük magunkat a nem mindennapi élményért.

6 megjegyzés:

  1. Jópofák a kismalacok,a nagyok meg igazi disznók :)Jól sikerült a les próbája.

    VálaszTörlés
  2. Hát még, ha egy picikét átjöttek volna a dombhajlaton! De az már VADdisznó szerencse lett volna... Talán majd legközelebb.

    VálaszTörlés
  3. A bágyadt napkeltét a fák között és a repceföld felett én is megcsodáltam, de nagyon tetszettek a kis és nagy vaddisznók családi képei is!
    A Napló új nyitóképe 2011 évi naptárad egyik legszebb fotója!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a véleményedet.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon klassz képek!! Grat!:)

    VálaszTörlés