KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. május 2., hétfő

Gyógyító fotózás

Az egy hónapja súlyos műtéten átesett  fotós barátommal, Tamással ismét közös autós kirándulást tettünk a szigeten. Hosszú idő után az elsőt. Kihelyeztük a beszálló ágakat a lassan megérkező gyurgyalagok löszfalánál, végigjártuk szokott helyeinket és lefényképeztük az útunkba eső madarakat. Csúnya, borús idő volt, nem éppen fotózásra alkalmas, de a szabadban voltunk, friss levegőn, távol kórháztól, betegszobától.

Egy sordély jól reagált a hanghívásra és a közelünkben kezdett énekelni.


A lovardáknál sárga billegetők szedegették a patások által felzavart rovarokat.


Kisebb számban a barázdabillegetők is jelen voltak.


Hosszasan csalogattuk a cigánycsukot, amíg megfelelő helyen fakadt dalra.

Az örvös galambok a szántásban keresgéltek.


A füstifecskék sarat gyűjtöttek a fészeképítéshez.


És az idei első búbosbankánk is megmutatta magát.


Amint látható, az én fotóim nem túl jól sikerültek - Tamáséi biztosan jobbak - de most nem ez volt a lényeg.
Örültem, hogy barátom nemcsak, hogy jól bírta a négy óra hosszúságúra sikeredett túrát, de élvezte is minden percét. Kívánom, hogy váljék egészségére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése