KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. március 30., szerda

A cukorgyári tónál

A gyönyörű napsütés fotózni csábított a közeli vizes élőhelyhez. A hónapokkal ezelőtti ködös kirándulásommal ellentétben már a tó látványa is reménnyel töltött el.Fedezék nélkül sétálva nem számíthattam közeli fotókra. Az udvarló búbos vöcskök is tőlem tisztes távolságra játszadoztak.


A hímek versengése mozgalmas jelenetekkel zajlott.


Egyikük menekülés közben pár métert odébb is repült.


A nád közül gyors röptű fütyülő récék rebbentek fel.


Azelőtt még sosem láttam, most fotózhattam is kanalas récét, méghozzá párban.


Váratlanul egy fehér gólya repült felém, jó fénnyel megvilágítva. Az idei első gólyám.Amire legkevésbé számítottam a tónál, az egy őzbak volt. Az agancsára akadt nádszállal fellobogózva vágtatott el a töltés oldalában.
Már az is nagy szerencse, hogy bejuthattam erre az elzárt magánterületre, de az lenne csak az igazi főnyeremény, ha egy jól megépített lesből, közelről fényképezhetném a különleges vízi madarakat.

4 megjegyzés:

 1. Valóban kár, hogy ezeket a különleges vízimadarakat nem tudtad közelebbről fotózni, de azért mégis sikerült elkapni közelről egy repülő gólyát! (Nekem még lepkét sem sikerült!)
  Hol van ez a tó? Csak nem a volt hatvani cukorgyár közelében?

  VálaszTörlés
 2. Szia! Akkor ez egy igazi édesvízi tó... ;) A képek szépek, mint mindig. A gólya pedig óvatlan volt, biztos! :)

  VálaszTörlés
 3. Jenőnek: ez a tó(rendszer) a hatvani cukorgyár ülepítője volt.

  VálaszTörlés
 4. katának: "édesvíz" - ez szellemes! Az óvatlan gólyától meg féljenek a fiatal hölgyek! :)

  VálaszTörlés