KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. március 17., csütörtök

Megtorpant tavaszodás

A közeledő tavasz néhány verőfényes, langymeleg nappal ajándékozott meg bennünket. A hosszú telelésből szabadult méhek tobzódtak a kert korai virágain.


Az első sáfrány is kinyitotta kelyhét.


A fűzfa barkái selyemfénnyel ragyogtak a napsütésben.


A som is virágot bontott már a melegebb zúgokban.És most újra itt a csúf, esős idő. Hiába örvendezünk reggelenként a kertünk újabb és újabb sáfrányainak, azok a szirmaikat fázósan csukva tartják.

Süss fel nap!

2 megjegyzés:

  1. Szépek a virágaid, a fázósak is, a legjobban a sárga sáfrány tetszik az esőcseppekkel; eddig én csak krókusznak (latin nevén: crocus) ismertem!
    Somvirágot még nem is láttam!
    Én is megörökítettem néhány krókuszt (sáfrányt) és más koratavaszi virágot még az egyik napsütéses napon, majd küldök belőlük, de várnod kell rá, mert még a fényképezőgépben vannak.

    VálaszTörlés
  2. A som virágát erős nagyításban mutatom, valójában kb. 1 cm-es gömböcskék a somfa, vagy bokor ágain. A legelső virágzók közé tartozik. Várom a képeidet.

    VálaszTörlés