KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. szeptember 19., vasárnap

Trópusi kaland Budapesten

A hétvégére tervezett családi kirándulást elmosta az eső. Kárpótlásul a pesti unokáimat elvittük egy különleges állatkertbe és vízi világba. Szabadon repkedő színpompás délszaki madarak, majmok, hüllők testközelből láthatók a dús növényzettel, vízeséssel berendezett esőerdő-imitáció sétaútjain.


Aztán a halak, korallok csodálatos látványa bűvöl el gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Egy üveg alagúton keresztül egy óriás akváriumon keresztül lehet víz alatti sétát tenni, miközben ráják, cápák úszkálnak a látogatók feje felett. Páratlan élmény, jó szórakozás, játszva tanulás és mellesleg kiváló fotótéma: mindenkinek ajánlom.További képek: http://picasaweb.google.hu/endre4/Tropicarium?authkey=Gv1sRgCNud2fjJt5vz0QE#

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése