KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. szeptember 10., péntek

Hej halászok, fotósok...

Miklós barátom meghívott egy közös fotózásra a tápiószecsői tavakhoz, ahol már többször fényképeztem madarakat cserkelő mószerrel. A mostani helyzet kecsegtetőbbnek ígérkezett, mert az egyik tavat lehalászni készültek. Ehhez leeresztik a vizet és így a halakat kis területre terelik össze. Reményeink szerint ez a mindíg jelen lévő nagyszámú szürkegém és nagykócsag állományt is arra kényszeríti, hogy a táplálékszerzés reményében közelebb kerüljön az alkalmas helyen felállított lesben várakozó fotósok objektívjeihez.
Nem csak mi ketten, hanem még négy vérbeli fotós várt a lehetőségre. Sőt, ők már egy nappal korábban is ott voltak és még egy napot maradni szándékoztak.
Fotós terepszemle


Délig, ameddig a halászok a munkájukat végezték várakoznunk kellett. Sosem láttam még halászatot, ezért kíváncsian fényképeztem a műveletet.
A háló kivetése


... és partra húzásaA halak kosárba rakása


A megtelt kosarak feladása

és konténerekbe ürítéseCsak ezután kezdhettünk hozzá a lesek felállításához a tó medrében.A félkész lesekBeálcázva


Fotózkodás az elbújás előttÉs, hogy mit "alkottunk" ilyen előkészletek után? Arról majd a következő bejegyzésben...

1 megjegyzés:

  1. ... hááát, bármi is lesz az eredmény, megdolgoztatok érte, megérdemlitek:-)

    VálaszTörlés