KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. szeptember 9., péntek

Őszi kék


9 megjegyzés:

 1. Pázmándról hazatérve, és örömmel megkapott leveledet elolvasva, csak most néztem meg Fotónaplódat, amelyben ezeket a nagyszerű növényfotókat és a zsákmánnyal teli érdekes pókhálóképet találtam! Pedig azt írtad, hogy nem tudod mit fényképezz! (?)
  A tűztövis termések tényleg jól mutatnak a kék ég háttér előtt, az enyém helyzete ehhez elég kedvezőtlen, de legközelebb megpróbálom. Az utolsó előtti képen látható piros virágú (vagy termésű?) növény nevét szeretném megkapni, ha lehet.

  VálaszTörlés
 2. Jó kis sorozat, a kék valóban gyönyörű. Látom a pók éléskamrája elég rendesen feltöltésre került hiszen lassan jön a zordabb idő. Jó helyen vetette ki a hálóját :)
  Kellemes hétvégét!

  VálaszTörlés
 3. A tűztövises kép zseniális! :) A pókos is tetszik és mint tudod, pókok ügyében nem vádolhatsz elfogultsággal! :))

  VálaszTörlés
 4. Jenőnek: jobb téma híján fotóztam ezeket...A kérdéses növény a Csodafa ( ricinus communis).

  VálaszTörlés
 5. Jenőnek: jobb téma híján készítettem ezeket a képeket. A kérdéses növény a Csodafa ( ricinus communis).

  VálaszTörlés
 6. Miklósnak: én sem láttam még ennyire eredményes hálóőrt. Kösz, a hétvégém tényleg kellemes volt. Neked most már csak jó új hetet tudok kívánni. :)

  VálaszTörlés
 7. Katának: te ugratsz engem? Méghogy zseniális!... :)

  VálaszTörlés