KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. július 31., vasárnap

Rovarok a szélben

A hétvégén jobb híján ismét bogarásztam egy keveset. Az időjárás ugyan teljesen alkalmatlan volt erre a precíz élesség állítást igénylő játékra, mert nagyon erős széllökések hintáztatták a növényeket és velük együtt fotóalanyaimat, de így legalább izgalmas volt. :) És persze a rontott felvételek otthoni selejtezésével is egészen jól telt az idő. Nagyjából ezek maradtak...
Hétpettyes katicabogár
Darázs
Címeres pajzsospoloska
Szöcske
Csíkos pajzsospoloska
Fecskefarkú pillangó
Verőköltő bodobács
XY :)
Fürkészdarázs
Poszméh
Szalagos méhészbogár
Cserebogár

10 megjegyzés:

  1. Szép sorozat maradt meg azért így is! Ha jól látom a hatodik fotón ráadásul repülés közben sikerült lekapnod az alanyt! Az olykor viharos szélben ez nem lehetett könnyű. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Miklós a gratulációt, bár az a kép egy csalás: felül két ujjal fogom a szárnyát. :)

    VálaszTörlés
  3. Érdeklődéssel néztem végig a jó minőségű rovarképeket, a hétpettyes katicabogarat (1. kép), a csíkos pajzsospoloskát (5. kép) besoroltam az enyéim közé (neked sikerült közelebb hozni őket), és elmentettem a darazsat (2. kép), valamint a verőköltő bodobácsot (7. kép) is. Szeretném még a 11. és 12. képet is betenni rovarjaim közé, de az én könyvemben nem találtam meg a nevüket. A 3. képen valamilyen címeres poloska látható, de nem a vöröslábú, amelyről könyvemben kép van.

    VálaszTörlés
  4. A Naptárad augusztusi lapján látható szép őzbak fotóhoz csak egy hasonló van meg nekem, ha lehet, küldd el, légy szíves az eredetijét!

    VálaszTörlés
  5. Jenőnek:Köszönöm az eddigi meghatározásaidat, ha netán sikerülne a többi is, hálás lennék.
    A naptáron és itt két különböző van, mindkettőt szívesen megküldöm.

    VálaszTörlés
  6. A Katica, mint nyitókép igen hízelgő! :D

    VálaszTörlés
  7. 11 - Szalagos méhészbogár(infó a búvár zsebkönyvből)
    A szél miatt én is hanyagoltam mostanában a makrózást, de ideje lesz újra foglalkozni ezekkel az apróságokkal is, mert már nem sokáig lehet velük találkozni. Nálam a 8. kép a nyerő!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a meghatározást és a pozitív véleményt.
    Neked is jó makrózást!

    VálaszTörlés