KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. január 31., hétfő

A csirkefarhátas bácsi



Az ölyvek beszoktatása céljából azóta használom ezt az olcsó hús féleséget, mióta a lest felállítottam. Eleinte nem is fogyott, de aztán rákaptak a madarak és gyakran kell pótolnom a bekebelezett csalétket. Csak pár éve költöztem ide és sok időt töltünk a másik lakhelyemen.Vásárlásainkat is általában heti gyakorisággal Budapesten intézzük, viszont a csikefarhátért a helybeli, csili-vili szupermarketet keresem fel, méghozzá kora reggel, útban a les felé. Oda pedig nem gálaruhában és frissen borotváltan megy az ember. Viseltes pufikabát, fejbe húzott kötött sapka, sáros hótaposó az öltözékem. Így állok a húsos pulthoz és kérem a mindenkori egy-két darab csirkefarhátamat. Soha semmi egyebet. Az eladónők már biztosan megsajnáltak. Szinte hallom, ahogy kibeszélnek: "-Láttad, ma is itt volt a csirkefarhátas öreg! -Szegény, biztosan nem telik neki másra!" Egyszer megláttam a sajnálatot a kiszolgáló hölgy szemében. "- A...a...a kutyának lesz..."- mondtam enyhe zavarban. Hát még, ha bevallom, hogy valójában az ölyveknek, akkor tán még bolondnak is néz.

Kíváncsi vagyok, mikor fog figyelmeztetni egy jóakaróm az illő társadalmi megjelenés fontosságára? :)

6 megjegyzés:

  1. Ne mondd már, hogy öreg csövesnek néztek a boltban, akárhogyan is voltál öltözve!
    Üdvözlöm új nyitóképedet, elküldhetnéd nekem az eredeti fotót "animals" albumomba!

    VálaszTörlés
  2. Nem tudhatom, hogy mások mit gondolnak. :)
    Küldöm a fotót.

    VálaszTörlés
  3. Én legalább annyira szeretem a csirkefarhátat (mondjuk nem nyersen...), mint a madarad, csak nem vagyok ennyire fotogén:-)

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretem, de a számtól vonom el, hogy az ölyveknek jusson! :)

    VálaszTörlés
  5. Ezennel gyűjtést rendezek a részedre ! Kérem az adományokat ide küldeni :otp 0100253625-3565232 Használt ruha is jöhet ! :)))

    VálaszTörlés
  6. Még szerencse, hogy rád számíthatok! Hiába, szükségben ismerszik meg a jó barát! :)))

    VálaszTörlés