KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. január 13., csütörtök

"Arculatváltás"

Nagyképű cím, pedig csupán arról van szó, hogy szeretném egy kicsit tetszetősebbé tenni a naplómat. Egyes barátaim szerint ugyanis túl öreges volt az elmúlást idéző naplemente és a gyászos háttér.
Bár a koromat bátran vállalom, most mégis az az ötletem támadt, hogy az ez évi, állatfotóimból összeállított fali naptáram képeit fogom havonta cserélgetni a fejlécben és a háttér feketeségéből is visszaveszek egy hangyányit, hátha "fiatalosabbá" válik ezáltal e becses mű pofázmánya. :)

4 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik a dolog, mindig meg kell tudni újulni, mint ahogy azt a természet is teszi. Hiába múltál nemrég 50, akkor is kell a változatosság..:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves vagy, köszönöm! Főleg az 50-et. :)

    VálaszTörlés
  3. Természetesen nekem is tetszik az új címlap, de Neked nem kellene mindig az öregségedre hivatkozni, mert minden tekintetben fiatal vagy még!

    VálaszTörlés