KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. január 24., hétfő

Csalóka idő

A ködös enyheséget a hét végén napsütéses hideg váltotta. A tiszta idő délutáni sétára csábított. A kék eget bárányfelhők cirmozták, melyeket később az esti sugarak rózsaszínre festettek. A horányi erdőben szinte már a tavasz közeledése volt érezhető. Aztán a hétfő reggeli hóesés kijózanított...
4 megjegyzés:

 1. De gyönyörüek ezek a képek !Azok a felhők...mintha mesevilágban lennék !Valami fantasztikus,hogy sikerült ilyen élethüen lencsevégre kapni ezt a csodaszép égboltot?Lenyügöző !

  VálaszTörlés
 2. Örülök, ha sikerült átadni annak a szépségnek egy töredékét, amit láttam.

  VálaszTörlés
 3. Valóban, nagyon szépek a bárányfelhőid (cirrocumulus-aid), gyarapítottam is velük "Meteorológia" mappámat, ahol eddig csak gomolyfelhők (cumulus-ok) és esőfelhők (nimbus-ok) voltak.

  VálaszTörlés
 4. Úgy látom, a felhőket is a tőled megszokott tudományos alapossággal ismered. Még szerencse, hogy ráhibáztam a bárányfelhőre... :)

  VálaszTörlés