KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. január 3., hétfő

Jeges évkezdet

Az új év a Balatonnál köszöntött ránk . A tó nagyrészt befagyott már addigra, hol szép sima jégpáncél képződött, hol a szél keltette hullámok által összetört jégtáblák merevedtek páncéllá.


2 megjegyzés:

  1. A TV-ben láttam, hogy valószínűleg a déli part egy részén érdekes alakzatokban fagyott meg a szél korbácsolta víz. Jó lett volna megnézni és lefotózni!
    Ti melyik részen jártatok?

    VálaszTörlés
  2. Mi éppen az északi parton jártunk.

    VálaszTörlés