KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. január 19., szerda

Törzsvendégek

Az alábbi madárkák állandó vendégeim az etetőnél. Örülök, hogy ők legalább rendszeresen látogatnak, de azért másokat, ritkábban látható jómadarakat is szívesen látnék a vendéglőmben. :)

3 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszenek a kis törzsvendégek is, de a gyengébbek kedvéért (mint amilyen én is vagyok) a pontos nevüket is kiírhatnád, hogy azzal regisztrálhassam őket a képgyűjteményemben!
    Előző bejegyzéseidet most nézem végig, mert kissé el vagyok maradva.

    VálaszTörlés
  2. Sorrendben: mezei veréb, széncinege, kékcinege, szajkó.

    VálaszTörlés