KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. február 4., péntek

Virágok az ablakban

Az én kedves párom jobban szereti a növényeket, mint én az állatokat. Most télen is szebbnél szebb virágok pompáznak az ablakunkban, melyeket ő gondozgat évek óta. Ezen a szürke délelőttön rászántam magam, hogy megörökítsem kedvenceit. Így legalább meleg szobában fotózhatok, nem kell a hideg lesben kuporognom. A téma sem szalad el és még az asszonynál is szerzek egy jó pontot. A virágok mibenlétéről csak annyit tudok, hogy orchideák, az első pedig clivia. A feleségem legalábbis így szólítja (és hallgat rá...). :)
6 megjegyzés:

 1. óóóóó.... de gyönyörűek!
  Szívből gratulálok Erzsinek, biztosan nagy szakértelem és ok gondoskodás művei ezek a szépségek!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm a dícséretet Erzsi nevében, ám nem akarom elhallgatni, hogy a valóságban sokkal csúnyábbak, csak a fotós jóvoltából tűnnek ilyen szépnek! :) ( Remélem, nem olvassa ezt a megjegyzést...)

  VálaszTörlés
 3. Igaz, hogy a jó fotós kiemelheti a virágok szépségét (ezzel némileg cáfolva azon kijelentésedet, hogy jó virágfotót szinte bárki készíthet), de szép elvételt csak szép virágról lehet készíteni. Erzsi virágai pedig valóban szépek!
  A cliviát el is raktároztam "Virág" mappámba, mert ilyenem még nem volt.

  VálaszTörlés
 4. Persze, hogy maguktól is szépek, csak vicceltem! :)

  VálaszTörlés
 5. :) A fotóművészé az érdem! Ezek a színek, ezek a formák! (Nem jöhettek volna létre, ha nincs Zöldujjú Erzsi!) :p

  VálaszTörlés
 6. :) Köszönöm mindkettőnk nevében! :)

  VálaszTörlés