KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. november 3., szerda

De hogy kerül a csiga az asztalra?

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!
----------------------------------

A tegnap esti vacsoránál döbbenten vettük észre, hogy egy csiga mászik a terítőn. Ráadásul teljesen meztelenül! Nem szeretjük a francia konyhát, a csiga nem a menű része volt.
Hát akkor hogy kerül a csiga az asztalra?!


Vidéken élek, közel a természethez. Volt már egér, leveli béka, mindenféle rovar a házban, de ilyen gusztustalan csúszómászó mindeddig nem riogatott bennünket, főleg étkezéskor nem. Hogy fordulhatott elő ilyen eset?

Csak a "közvetlen vészelhárítás" után sikerült megfejtenünk a rejtélyt. Esti hazatértünkkor feleségem az újságot a postaláda alatt, a földön találta. Behozta, az asztalra tette. Én pedig falatozás közben szórakozottan belelapoztam...Lám, lám, igaza volt szegény anyámnak, aki mindíg arra oktatott, hogy evés közben olvasni nem ildomos! :)

9 megjegyzés:

  1. Na ja, de ha megkedveltétek a látogatót, én több kilónyi utánpótlást tudok felajánlani, teljesen önzetlenül, házhozszállítást is vállalok!

    VálaszTörlés
  2. Ez a hívatlan vendég, még egész gusztusos. Nálunk itt a Szilas-patak partján UV narancsban pompánznak a szemérmetlenek! ;)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is voltak sokan ,de én galádul meggyilkoltam őket.:lesóztam.Aztán kaptam egy ötletet,hogy tegyek ki sörrel félig levő üveget,nagyon szeretik,belemásznak és belehalnak.Muszáj,mert hímnősek,duplán szaporodnak és akkor vége a kertnek,de a látványuk is ocsmány.

    VálaszTörlés
  4. stiglincnek: esetleg egy közösen elfogyasztott házias csigapörkölt is belefér? :)

    VálaszTörlés
  5. katának: a pompázatos narancs színűeket majd díszebédhez gondolnám asztaldísz gyanánt. :)

    VálaszTörlés
  6. Mammkának: feleségem is sózással irtja őket, de amint az eset mutatja, ez nem sikerül tökéletesen. Érdemes lesz kipróbálni a sörös módszert.Kösz az ötletet.

    VálaszTörlés
  7. A csigát hanyagoljuk, ha kérhetem, de egy közös vacsora tetszene:-)

    VálaszTörlés
  8. stiglincnek: benne vagyunk! mailben teszek javaslatot hamarosan.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Endre! Szeretnék kérdezni valamit, de nem találom az oldalon az e-mail címed, a fórumot meg nem akarom szétoffolni. Ha nem nagy kérés dobsz egy mailt a totorokukacindex.hu-ra?

    VálaszTörlés