KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. november 25., csütörtök

Tavi romantika

A hatvani bányatónál jártam. Madarászni szerettem volna, de ezt a madarak másképp gondolták. A szép tiszta időben addig fotózgattam a tó körül, amíg beesteledett. Ismét a lemenő nap képeit mutatom. Mit tegyek, ha egyszer tetszenek az alkonyi színek?
Ilyen fényekben még a villanyoszlopok is megszépültek.

2 megjegyzés:

  1. Én tegnap elszalasztottam az alkalmat a naplemente megörökítésére, mert az M7 autópályán haladtam, mikor megfelelők lettek volna a fények. Így megint a Te szép fotóidból töltök a "Meteorológia" mappámba.

    VálaszTörlés
  2. Tanulság: a fotózáshoz jó időben és jó helyen kell lenni, semmiképpen nem autópályán száguldani. :)

    VálaszTörlés