KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. október 31., hétfő

Kerek erdő

A csodaszép időt kihasználva a Mátrában jártunk. Ragyogó napsütés, csodálatos színek - az őszi erdő a legszebb arcát mutatta körülöttem. Jó lett volna minden színt és formát a memóriakártyába gyömöszölni, hogy hazahozhassam. Ennek érdekében annyit tehettem, hogy egy nagylátószögű előtét segítségével tágra nyitottam a fényképezőgép szemét. Így aztán kerek lett a kép és benne az erdő...

10 megjegyzés:

 1. Én elfogult vagyok, mert a Mátra alján születtem, de nagyon jó fotók születtek a túrázás során. Halszem pedig nem igazán a tájfotózásra való, de nagyon jó fotók sikeredtek!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm szépen a hozzászólásodat Gábor! Igazad van, nem tájfotózásra való, de a képi hatása nagyon érdekes. Nem fogok ezentúl mindíg ezzel tájképezni, de egyszer elment.

  VálaszTörlés
 3. Nekem is tetszett. Érdekes képeket alkottál és a természet is hozzáadta a legjobbját!

  VálaszTörlés
 4. Hú de szépek a kerek fotók az őszi Mátrából! Ugye, hogy lehet ilyenkor is alkotni!
  Elküldtem a linket a Dunaszegi tanösvényről, nézd meg, érdemes!

  VálaszTörlés
 5. Szép, szép, de a lényeg, hogy igazán jól mutatna az étkezőnkben az 5. és az utolsó kettő:)))

  VálaszTörlés
 6. :) Van kerek képrámátok? De szólj, ha komoly az igény.

  VálaszTörlés