KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. július 20., szerda

Van is, meg nincs is...

Már minden barátom, ismerősöm tudja, de még fotónaplóm tisztelt olvasói is sejthetik, hogy mennyire szeretnék már komoly, jó agancsú gímszarvas bikát fényképezni. Ez az óhaj persze önmagában még nem elég, azt is hozzá kellene tenni, hogy a nemes vadnak jó fényben és szép környezetben kellene állnia...

Úgy látszik, nem értették meg pontosan a kívánságomat az égiek, mert csupán a lényeget: a bikát, sőt bikákat adták meg nekem, a külsőségekről pedig elfeledkeztek... :)

Vadász barátom adta a tippet, hogy hol keressem az állatokat?
Az első nap a vadföld nem éppen látványos, régi kerítése mögött tűntek fel és mutatták meg gyönyörű fejdíszüket.




Második alkalommal magas fűbe vagy tar ágak-bogak közé rejtették az agancsukat.




A fenti három képnél többet nem is kattinthattam, mert a kavargó szél miatt egy perc után szagot fogtak és  eltűntek, mielőtt még kiléptek volna a bokrok elé, a kellemes megvilágításba.
Ma, harmadszorra egyáltalán nem láttam őket. Ez a pár rossz kép háromszor négy órás leselkedés sovány eredménye. Panaszkodjam? Nem teszem. Végül is van bika képem, ha jó nincs is. :)

7 megjegyzés:

  1. ez még így is több, mint ami legtöbbünknek megadatott :)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz!

    VálaszTörlés
  3. Igazatok van, de egy kicsivel több szerencsével jó képek is lehettek volna! :(

    VálaszTörlés
  4. Huh!Az első képet látva,azt hittem,valami drótkerítés áldozata,de szerencsére olvasni is tudok!:)Kicsit hasonlóan jártam tegnap én is,mikor őzbakra indultam,mindenem volt,csak a síp maradt a kocsiban.Össze is akadtam a lucernán két meglehetős bakkal,egymást méregették,kicsit öklelődztek is.Én meg 200 méterről sóvárogtam.Ha kép nem is született,az élmény,csakúgy,mint Neked ,azért megvan.És ez sem semmi!

    VálaszTörlés
  5. Képzeld, ha ez is sikerült volna? Mi lenne a következő?

    VálaszTörlés
  6. Gábornak: azért a kép is jó lett volna... Képzelem, hogy sajnálod.

    VálaszTörlés
  7. Katának: a fotós is ember, tehát telhetetlen. :)

    VálaszTörlés