KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. július 29., péntek

Őzgidák

Azért a csodarét nem véletlenül kapta tőlem a nevét!
Ma a bakok után járva bájos kis teremtésekkel hozott össze ott a jó szerencsém. A ritkás nádból egy sutát riasztottam meg. Eléggé érthetelenül ahelyett, hogy megbújt volna, átvágtatott előttem a réten. Ez persze megszokott, a rendkívüli az volt, hogy anyjukat követve pár perc múlva előjött mögöttem a két kicsi gidája is.


A rét közepén, fedezék nélkül álltam, hogy ne riasszam el őket, gyorsan lekuporodtam.



És ekkor következett a még nagyobb meglepetés: egy harmadik gida is csatlakozott hozzájuk. Testvérek lennének? Az már tényleg igazi csoda lenne! Pedig nagyon egyivásúaknak látszanak...


Sajnos, nem sokáig élvezhettem a társaságukat, mert anélkül, hogy észrevettek volna, megint szétváltak és visszafelé indultak.


Talán eszükbe jutott anyuci figyelmeztetése, hogy nem szabad elcsavarogni, mert visszaügettek a nádba.


Ez a röpke találkozás volt a mai hajnal legnagyobb varázslata számomra.

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Valóban varázslatosak és kiváló minőségűek a fotók! Érdemes minden nap belenézni a Naplódba!

    VálaszTörlés
  2. A második, harmadik fotó gyönyörű (persze a többi is) de ezeknél nagyon szépen kijönnek a színek, hála a háttérben lévő sötét bokornak.
    Gratulálok a megfigyeléshez!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jópofák a gidák. A suta, lehet róluk próbálta elterelni a figyelmet, a feltűnő viselkedésével. Gratula a képekhez, nagy szerencséd volt, hogy ennyi gidával találkoztál, ráadásul egész közel.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen megtisztelő szavaitokat. Tényleg nagy szerencsém volt!

    VálaszTörlés