KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. május 22., vasárnap

Túrista képek


Egy pár napos soproni pihenés kapcsán a Fertő-Hanság nemzeti parknál is jártam. Csak amúgy autós túrista módjára, az országúton megállva. Annyit is láttam...

4 megjegyzés:

  1. Kedves Endre, a képeket nézve kedves emlékek elevenednek meg bennem is. Tavaly nyáron mi is eltöltöttünk tíz csodálatos napot Fertőszéplakon. Fotós barátaim tanácsára hajnalban többször kimentem a Borsodi-dűlőre. Valóban kihagyhatatlan volt. Nem régen indítottam én is egy blogot. Az első bejegyzések e kirándulással foglalkoznak illetve az itt készült majd 2000 fotóból mutatok meg néhányat. Ezt csak az "annyit is láttam" mondat miatt írtam le :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Miklós! Szép és tartalmas a blogod, gratulálok hozzá. Az említett dűlőt nem ismerem. Az idézett keserű megjegyzésem arra vonatkozott, hogy az idő rövidsége és a társaságom eltérő érdeklődése miatt nem volt módom közelebb kerülni a madarakhoz.

    VálaszTörlés
  3. A turista képek bizonyítják, hogy milyen jó fotós vagy, mert még korlátozott körülmények között is ilyen szép, érdekes felvételeket készítesz!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a dícséretet Jenő!

    VálaszTörlés