KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. március 28., hétfő

Kökörcsinek

Tamás barátommal egy kellemes kirándulást tettünk a Pilisbe azzal a reménnyel, hogy már megjelentek az első kökörcsinek az általunk ismert termőhelyükön.

Elsőként a fekete kökörcsin példányaira találtunk rá.






A leánykökörcsinek után nagy területet jártunk be és mégis csupán három, bimbós virágú tövet találtunk.




Kezdem megszeretni a virágfotózást és tapasztalom, hogy igazán jó képet készíteni nem is olyan egyszerű. Most ennyire sikerült...

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a kökörcsin fotóid! Különösen az ellenfényes fekete kökörcsinek tetszenek, mint talán tapasztaltad, nagyon kedvelem az ellenfényes megvilágítást.
    A Sashegyen még nem fotóztam kökörcsint, amelyik Neked legjobban tetszett, azt a Budaörsi Kőhegyen fotóztam március végén, akkor is csak azt az egyet találtam, tavaly viszont egyet sem! A régebbieket valahol a Budai Hegyekben találtam, de már pontosan nem emlékszem, hogy hol.
    Most el vagyok foglalva a szőlőmunkákkal, de egyik nap megpróbálok keresni a Sashegyen.

    VálaszTörlés
  2. Bocs, úgy emlékeztem, hogy a Sashegyen fotóztad a tieidet. Nem tudom, hogy van-e ott egyáltalán.

    VálaszTörlés