KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. január 29., szombat

Csodacsíz

Sietek előre bocsájtani, hogy ezúttal idegen tollakkal ékeskedem. Az alábbi kis videót Tamás barátom küldte át nemrégiben. Ő készítette a horányi kerti etetőjénél a mobiltelefonjával.
A főszereplő vadmadár fajtársaival ellentétben olyan szelíd, hogy nemcsak, hogy kézből eszik, de még simogatni is hagyja magát. Bevallom, soha nem láttam még ilyen csodát. Megkértem a szerzőt, hogy járuljon hozzá ahhoz, hogy közreadhassam a felvételt, hiszen ez olyan különlegesség, hogy feltételezhetően olvasóim és más madárbarátok is szívesen fogják megtekinteni. Ezúton is köszönöm!

Kuthán Tamás felvétele.


8 megjegyzés:

  1. Ez tényleg fantasztikus! Vajon a barátod szelídítette így meg, vagy így "kapta"?
    lehet, hogy kalitkából szökött, kézhez szoktatott madárról lehet szó?
    Barátodat mindenesetre csodálat illeti:-)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudjuk, hogy ki szelidítette meg, a legvalószínűbb, hogy szökött madár. A barátom észrevette és megragadta a lehetőséget és így megoszthattuk az élményt másokkal is. Én is nagyra értékelem a szemfülességét.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon érdekes. Valószínűbb, hogy ez egy fiatal madár és talán nem is találkozott ezelőtt emberrel.
    M

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hogy véleményt nyilvánítasz. Tudom, hogy szakértő vagy, mégis meglep, hogy egy ilyen magyarázatot is lehetségesnek tartasz. Erre nem is gondoltunk. Valóban érdekes!

    VálaszTörlés
  5. Csodálatos élmény volt nézni a felvételt! Nagyon szeretem a madarakat (IS), nekem is tele van a kertem cinkékkel, verebekkel, vörösbeggyel és társaival. Naponta többször látogatják az etetőket. Az élmény mindig jókedvre derít, amikor a szobám ablakából nézhetem vidám röpködésüket. Köszönöm a felvételt!

    VálaszTörlés
  6. Örülök, ha neked is örömet szerzett ez a kis videó. További sok szép élményt kívánok a madarazáshoz (is).

    VálaszTörlés
  7. Kár, hogy a videó csak mobiltelefonnal készült. Ha lenne rá újabb lehetőség, meg kellene szervezni egy jó felbontású felvételt!

    VálaszTörlés
  8. Igazad van, de sajnos már nem jár oda a madárka. :(

    VálaszTörlés