KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. január 17., hétfő

Ködfotózás

Hát, ha van időjárás, amely alkalmatlan a fotózásra, akkor az olyan, mint amilyen a mai volt. Egy nehezen megszerzett belépési engedély birtokában mégis körüljártuk a hatvani cukorgyári ülepítő tavat.


Sajnos, jobbára csak kacsákkal találkoztunk...

azokkal is inkább csak röptükben.




Ezen kívül csak a ködös nádast volt alkalmunk fényképezni.

De abban egyetértettünk, hogy ide majd vissza kell térnünk szebb időben.

2 megjegyzés:

  1. A rossz idő ellenére nekem tetszenek ezek a fotók is. Érdekes a sok repülő kacsa sziluettképe, és szép az első felvétel is a kis zúzmarás növénnyel, amelyhez hasonlóan zavarmentes hátteret nekem nem sikerült találnom legutóbbi zúzmarás fotóimhoz, amelyekből majd küldök e-mail-en.

    VálaszTörlés
  2. A képek nem különösek, de így legalább a szürke napokat is dokumentáltam.

    VálaszTörlés