KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. január 26., szerda

Hóban turkálók

Az egyre sikeresebb vadfestő, Seres Józsi barátom megint beszerzett egy jó helyre, egy rendszeresen töltött és ami a fő: viszonylag jól megközelíthető vadetetőhöz. A helyi vadászok szerint gím- és dámszarvas, muflon, őz és vaddisznó jár oda, ennek megfelelő izgalommal és várakozással közelítettük meg a leshelyet. A távoli nagy fa alatti szórón már kinn is voltak a disznók.



Sajnos, alig szedtük elő a gépeinket, máris havazás kezdődött, de nem az a szép, látványos, nagypelyhű, hanem aprószemű dara, amely éppen csak arra jó, hogy a fotózást nehezítse.
Egy jóllakott magányos kan átballagott a réten és a túloldali erdőbe vette be magát.

Aztán egy koca vezette végig malacait az erdőszélen a mögöttünk elterülő cserjésbe.



Közelebbi kép is sikerült róla.

Hallottuk, hogy mögöttünk csörtetnek és turkálnak, nyilván makkot kerestek. Kisvártatva ismét előkerültek, le sem tagadhatták volna, hogy a hó alatt keresgéltek.



A disznók fotózásával el is telt az idő, lassan szürkült és Józsi szavaival élve "a lábunk is mosolyogni kezdett már a csizmában". Más vadra hiába is vártunk volna, mert a fotózáshoz már nem volt elegendő világosság, így aztán hazafelé vettük az irányt. Azért néhány szarvas megmutathatta volna magát!...

2 megjegyzés:

  1. Tegnap kíváncsian nyitottam ki fotónaplódat, gondoltam, hogy új képeket találok benne. Nem is csalódtam, mikor megtaláltam a hóban turkáló vadmalacokról és anyjukról készült jó fotókat. Többször is végignéztem őket!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, rád mindig számíthatok!

    VálaszTörlés