KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. augusztus 15., vasárnap

Levelim érkezett

Nem a postaládában volt, hanem az étkezőben. Még szinte félálomban botorkáltam a konyha felé a reggeli kávémért, amikor megláttam. Nagyon meglepődtem. Este még nem volt itt. Az éjszaka folyamán érkezhetett, talán a nyitott ablakon át. Semmi feltűnő nem volt rajta és rögtön láttam, hogy egy névtelen leveli. Kézbe vettem és azon tűnődtem, hogy mit tegyek vele? Nem dobom ki, ha már kéretlenül megkaptam... Csak az a baj, hogy dolgozni kell mennem és most nem foglalkozhatom vele. Átmenetileg egy befőttes üvegbe tettem. Ott várta meg, hogy hazatérve lefényképezzem, majd "Téves címzés" megjegyzéssel visszaküldjem oda, ahonnan érkezett. :)







5 megjegyzés:

  1. Helyes kis jószág,de én lehet,hofy sikítófrászt kaptam volna tőle kora reggel.:)
    A levelibékát egyébként kedvelem::) Édesanyám tanítónő volt egy kis faluban,ahol éltünk és volt a tanteremben egy nagy zöld Filodendron virág.Azon lakott télen-nyáron egy zöld kis leveli.:)

    VálaszTörlés
  2. Én is szívesen megtartottam volna a sok szobai virágunk társbérlőjeként, csakhogy a feleségem miatt ez szóba sem jöhetett...

    VálaszTörlés
  3. Alulról még nem láttam békát, köszi az élményt! :D

    VálaszTörlés
  4. katának: én már voltam a béka s...e alatt,így neked már nem kell! :)

    VálaszTörlés
  5. :D Ott már én is jártam sajnos, csak elfelejtettem felfelé nézni...

    VálaszTörlés