KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. augusztus 23., hétfő

Megint jönnek, kopogtatnak...Reggelenként ismét kopogtatásra ébredek... Alig dereng még odakint, de az én szuperaktív madárkám máris nekilát cinkeléte legmerészebb tervének megvalósításához, azaz, hogy a veranda ablaküvegén keresztül bejusson a házba. Tavasszal, a fészekrakás idején ezt még csak megértettem. Akkor a párjával együtt jöttek és kűzdöttek. Az erről szóló akkori bejegyzésem után még hetekig próbálkoztak. Aztán volt némi kis szünet, de pár napja újra kezdték, nem kis bosszúságomra. Vasakarat, vagy rögeszme? Ajánlanom kellene nekik egy madárpszichológust?

6 megjegyzés:

 1. Én azért örülnék ilyen reggeli ébresztőnek, viszont megértem az aggodalmat.
  Nem tudom ismeri-e a madáretetés fórumot,nekem ott több kérdésre választ adtak a többiek?:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9088064

  VálaszTörlés
 2. :) Érdekes, nálunk is ismét fel-feltűnnek a cinkék. Arra gondoltam, hogy már az etetőt keresik. De én gonosz vagyok és még nem adok nekik...

  VálaszTörlés
 3. Nem értesz az állatok nyelvén, ők csak a kopogtatócéduládért jönnek....:)

  VálaszTörlés
 4. Mammkának: köszönöm, ismerem a fórumot, régebben sokat írtam oda. Tudom is, hogy le kéne takarnom az ablakot, de a feleségem tiltakozik ez ellen. Őt nem zavarja a kopogtatás... :)

  VálaszTörlés
 5. Norbertnek: még nem is kell etetni a madarakat.
  Én is ajánlom a Mammka által megnevezett fórumot.

  VálaszTörlés
 6. Miklósnak: ez igazán szellemes magyarázat. Ezek szerint, ha kiteszem a cédulát, akkor elmaradnak?

  VálaszTörlés