KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. augusztus 29., vasárnap

Ha eljő a jeges...

A jeges kifejezés a természetfotósok konyhanyelvén jégmadarat jelent.A régi holtágnál a tavalyi évi hűtlenkedés után idén kis időre ismét feltűntek a jégmadarak.
Éppen jókor ahhoz, hogy fotóikkal feldobjam kissé a naplóm erdei-mezei felvételektől túlságosan zöldbe hajlott "szín-vonalát" ragyogó türkizkékjükkel. Talán egy hétig látogathatták a kedvenc területüket, aztán az emelkedő víz átbukott a kőgáton és elmosta a jégmadár paradicsomot, a mi további fotós reményeinkkel együtt. Szerencsére a rövidke időt is sikerült kihasználnunk, mert Tamás sok szép képet készített arról, amint a víz felett egy helyben szitálva vadásztak és egy másik fotós barátom, Miklós elkészíthette első sorozatát erről a gyönyörű madárról, én pedig jégmadaras videó felvételeimnek örülhetek. Szívesen be is mutatnék majd egy rövidke vágást, ha a blog is úgy akarná. :)
Régebbi jégmadár fotóim: http://picasaweb.google.hu/endre4/Jegmadaraim#
És, bár nem szokásom másokat reklámozni, de a téma bővebb kifejtése miatt megtekintésre ajánlom Miklós blogját is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése