KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. augusztus 24., kedd

Szarvasok nyomában

Közeledik a szarvasbőgés ideje. Régen nem láttam már a gímeket, mert a korábban ismert gyülekezőhelyeiket kerítésépítés, fakitermelés munkálatainak zavarása miatt elhagyták. Többször is kerestem már őket az erdőn, a vadföldeken, de nem jártam sikerrel. Ez alkalommal egy tavalyról ismert dagonyázóhelyhez mentem és ott legalább egy tehénnel és egy borjával találkoztam. A bikák egyelőre még számomra "ismeretlen helyen tartózkodnak".


2 megjegyzés:

  1. Az alsó egy dámtehén. De nemokára előjönnek majd a gím bikák is, remélem látok majd én is belőle bőgő állapotban is...:)

    VálaszTörlés
  2. Nem a témához kapcsolódik, de találtam egy nagyon klassz oldalt, nézd meg:

    http://www.fortepan.hu/

    VálaszTörlés