KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. július 25., csütörtök

Jégmadarak 2

A legutóbbi jégmadaras képeim özönéből most a "szárnyalókat" választottam ki és adom közre. Bevallom, a nyugodtan üldögélő madarak fotóival szemben a jobban jellemző mozgalmas képeket részesítem előnyben. Persze, ilyenek készítésére általában kevés alkalmam van. Szerencsémre a fiatal jégmadarak repkedései, játékos, csak félig-meddig komoly harci játékai bőven kínáltak ilyen lehetőséget. A sok kép bizonysága szerint éltem is ezzel, de a bőség zavarában nem tudnék csupán egyetlen egyet kedvencként megjelölni. Álljanak hát itt a legjobbak az "egy madarasak" közül. (folyt.köv.)

Szárnyalások:




































10 megjegyzés:

  1. Azért ismerve az "előéleted",és tekintve,hogy nyár van,gondoltam,hogy nem valami természeti csapást örökítettél meg!Irigységem nőttön nő!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előbb-utóbb neked is bejön, biztosan van Apajon is!

      Törlés
  2. Ez a sorozat is gyönyörű, elhiszem, hogy nehezedre esett selejtezni.

    VálaszTörlés
  3. Már előzőleg is ezeket a mozdulatokat emeltem ki, így ebből a sorozatból nem is emelnék ki egyet sem. Az összes kedvenc!

    VálaszTörlés
  4. Elképesztő sorozat!!! Endre, hát ezért mondtam, hogy ezért a fél kezem "odaadnám" ;) Gratulálok!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez az idei tényleg az eddigi legjobb sorozatom.
      Előbb-utóbb bejön neked is, kitartás!

      Törlés
  5. Csodálatos fotó, csodálatos fotóalany!! Nem is tudtam, hogy Magyarországon él ilyen madárka! Errefelé is repülhetne, én is szívesen csodálnám őt személyesen is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól mutatna a kék blogodban. Sajnos nem tudom feléd irányítani, mert azt sem tudom, hogy hová kéne?

      Törlés