KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. július 26., péntek

Jégmadarak 3

Ebbe a részbe válogattam be a hétvégi termés maradékát. Nevezetesen a türkizzöld színben játszós képeket, a zsákmánnyal pózolókat, az egynél több madarasakat, még ha némelyiken a másodiknak csak a "töredéke" látszik is ( ez az ún. "majdnem jó" kategória ) és párat a szerencsésebbek közül. A legutolsó kép érdekessége, hogy az összecsapó mindkét fiatal jégmadár becsukja a szemét, azaz a szemhéját.
Nem akarok telhetetlennek mutatkozni, de sajnos hiányoznak még a vízbe csapósak, a vízből zsákmánnyal kirepülők, mert ilyenekkel hiába próbálkoztam, de legalább maradt még motiváció a jövőbeli fotózásokra.
Az eddigiekért is hálás vagyok, köszönöm a műsort madárkáim!
8 megjegyzés:

 1. de jó sorozat! tűéles képek, és nagyon jó mozzanatok a madarak életéből.

  VálaszTörlés
 2. Ámulok és bámulok, de jó lenne már lefotózni őket!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a jó véleményedet és mielőbbi sikeres fotózást kívánok neked is.

   Törlés
 3. Hú ezek nagyon jó képek! Illetve az egész blog élmény!
  Gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmét és véleményét Botond. Legyen az olvasóm, ha ennyire tetszett!

   Törlés