KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. április 25., csütörtök

Innen-onnan

Az alábbi képek különböző helyszíneken, más-más módszerrel: autóból, lesből, sátorból, gyalogosan cserkelve, vagy hanghívással készültek. Öt nap erőlködés sovány termése ez a pár fotó. 
Keveslem a madarakat. Jó néhány faj még meg sem jött, illetve csak elvétve látok egyet-egyet a korábban gyakorinak gondolt fajok képviselőiből. Az etetőt már nem keresik, az itatót pedig a meleg ellenére hanyagolják a kis szárnyasok. Álcázás nélkül viszont nem lehet a közelükbe férkőzni. Legnagyobb bánatomra nem hallok huppogást az erdőn, ezek szerint az a néhány korai búbosbanka is továbbállt volna?

Barázdabillegető
Búbospacsirta
Kis poszáta
Füsti fecske
Szarka
Bíbic
Szajkó
Kakukk
Fülemüle
Barna réti héja


A fekete gólyára három délelőttöt pazaroltam. Hiába sátraztam, ezzel a távoli képpel kellett beérnem. Pedig ott volt a réten mindhárom nap, de még ennél is távolabb. 


Egy fehér gólya a szántogató traktor közvetlen közelében szedegette a frissen kiforgatott ennivalót.



Szeretném, ha a következő hetek több lehetőséget és eredményt hoznának számomra!

8 megjegyzés:

  1. Azért nem rossz ez!Az itató pangását nem értem,nálunk is csak döcög!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öt nap alatt csekély eredmény. Nálam érthető a pangás: tíz méterre áll a víz az árokban.

      Törlés
  2. felénk sem nagyon vannak madarak... a bogarak is elmaradoznak... kicsit fura lett a természet :(
    attól függetlenül szépek a képek :)
    majd csak minden visszaáll a rendes medrébe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan az extrém időjárásnak tudhatók be ezek a rendellenességek és hamarosan helyreáll a természet rendje.

      Törlés
  3. Ne felejtsétek el, hogy mekkora területek vannak még most is víz alatt. Lehet, hogy most azt részesítik előnyben? Nekem most nincs sok időm járni a természetet, de a munkahelyemen nyitva az ablak és ezerrel csicseregnek a kis szárnyasok. A közeli fákon lakhat valahol egy zöld küllő, mindennap hallom. Őt kellene becserkésznem valahogy :) Remek kis kollekció Endre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A madárdal szerencsére nem marad el és hamarosan helyreáll minden. A zöld küllő szép és különleges, megér egy projektet. A hanghívás esetleg eredményt hozhat.

      Törlés
  4. Nem is rossz felhozatal, de hova tovább egyre gazdagabb a fotótémák tárháza. Most én is csak kapkodom a fejem annyi a fotózni való és a feldolgozással is le vagyok maradva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, kockás liliomok mellett én sem fanyalognék! :)

      Törlés