KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. április 3., szerda

A Tavaszi Emlékhadjárat nyitánya

Tegnap Boldogon jártam, ahol a 25-ik emlékhadjárat nyitó napján a hatvani csata emlékére csatabemutatót tartottak. A katonai  rendezvénysorozat az 1849-es dicsőséges Tavaszi Hadjárat útvonalait járja be, mintegy száz lovas hagyományőrzővel, javarészt huszárokkal. Az emlékhadjárat útvonalán 35 településen haladnak át, ahol megemlékezésekre, látványos csatajelenetekre kerül sor.

További csatabemutatók:
 • Április 4: Tápióbicske
 • Április 6: Isaszeg
 • Április 8: Vác4 megjegyzés:

 1. Jó riportsorozatot készítettél erről az eseményről. Szépek az egyenruhák és a lovak is, mozgalmasak a fotók.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. 25-ik alkalommal rendezték meg, ideje volt, hogy megnézzem. :)

   Törlés
 2. De jó dolog, hogy megőrizzük a régi emlékeket. A bemutatókon keresztül pedig a mai kor fiataljai is megismerhetik a történelmünket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen és sok fiatal vesz részt a rendezvényen.

   Törlés