KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. január 3., csütörtök

Évértékelés

Mielőtt belefeledkezem az új évbe, nem árt, ha teszek egy visszatekintést az elmúltra, amely immár a harmadik volt a blogírásos időszakomból. Összességében leszögezem, hogy jó szívvel gondolok vissza 2012-re, soha rosszabb fotós évem ne legyen!
A legnagyobb örömet a második költésükre készülő házi búbosbankáim okozták, de a fészkük kirablását egyúttal a legfájóbb veszteségemként kell megemlítsem.


A rókakölykök fotózása tavaly is a legélvezetesebb időtöltésem volt.


Az erdei itatóm nehezen induló első szezonja több, régen vágyott madár fotózását tette lehetővé.
A legváratlanabb állati találkozásom egy molnárgörénnyel történt.


Tavaly a Szentendrei sziget a korábbiaknál kevesebb fotós élménnyel szolgált, kuvikot mégis ott sikerült első ízben lencsevégre kapnom.


Az őzek üzekedése az elmúlt évben is sok szép élménnyel gazdagított.


A fenti, hirtelenjében kiragadott fotókkal a zárszámadáskor megkerülhetetlen statisztikát szeretném kissé fogyaszthatóbbá tenni. Merthogy büszkén kell elmondjam, hogy 400 bejegyzésnél, 55.400 megtekintésnél tartok és állandó olvasóim száma 72-re növekedett. Ez az érdeklődés igen megtisztelő számomra és szeretném azt az idei évben is szép fotókkal, olvasható írásokkal fenntartani. Nagyon köszönöm.

6 megjegyzés:

 1. Gyönyörű fotókkal gazdag évet zártál Endre. Kívánom, hogy jövő évben is hasonlóan kedvező legyen az évértékelésed. További jó fotózást kívánva köszönöm meg, hogy megosztod az élményeidet. Üdvözlettel: Kiskertem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, nekem megtiszteltetés, hogy néztek és olvastok!

   Törlés
 2. A banka-tragédiát leszámítva a Te éved is eredményes volt!Kíváncsian várjuk,mit hoz 2013!?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bankarablás nem fog nálam megismétlődni: az odút leszereltem és tavasszal majd kiviszem az erdőre. Bárcsak ne lenne rosszabb az új évünk, mint a régi volt! :)

   Törlés
 3. Sok szép fotót készítettél 2012-ben, remélem ebben az évben is folytatod. Köszi a hasznos infókat és a szórakoztató élménybeszámolókat is.:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm és örülök, ha néha segíteni tudtam!

   Törlés