KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. január 27., vasárnap

Egy túrista fotói

Második hétvégémen készültek ezek a képek a messzi Dnyepropetrovszkban. Ismerkedem a várossal, az emberekkel, mielőtt hazatérek...

Sportemberek
Üveggömb a parton
Városkép a folyó felől
A közeli templom
Keresztek
Hó a tetőn
Látkép a főtérről
Katedrális
Tornyok
Templombelső
Templombelső
Csillár
Öregasszony
Művész
Utcai zenész
Jégcsapok
Cipellő fazekakból, fedőkből
Görbe tükrök
Pláza
Mozgólépcső
Pláza belső
Gyévuska
A főtér a plázából
Szarvas húzta szán
Shopping center
Karácsonyfák
Esti jégvirág


11 megjegyzés:

 1. Szép részleteket ragadtál ki az idegen városból. Nagyon jó, technikailag is hibátlan képek. Én is nagyon kívánkozok már "világot látni".

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a szép szavakat. Látod, én meg már haza kívánkozom, de nagyon! :)

   Törlés
 2. Valami megmagyarázhatatlan módon,vonzódom a volt Szovjetúnió tagköztársaságaihoz!Bármelyiket szívesen megnézném.Nem hinném,hogy mostanában útba esne egyik is,így jó volt a képeidet nézegetni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Világot látni mindig jó, de nekem túlságosan zord az itteni világ. A képeim csak a jót és szépet mutatják, de van itt sok más is!

   Törlés
 3. Tetszett az összeállítás és a "Művész" képei is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen. Annyira koncentráltam a fotózásra, hogy nem szenteltem kellő figyelmet a festményekre, pedig tényleg szépek!

   Törlés
 4. Jó legalább így megismerni egy távoli várost. Talán nem mondok (írok) újat, ha kiemelem a templombelsős fotóidat a sorozatból :)
  Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát,ami tényleg tetszik itt, az a sok szép templom (külső/belső)! Én örülök, hogy megoszthattam a képeimet és ezek szerint neked tetszettek! :)

   Törlés
 5. Nagyon jó kis bemutató :)
  A kis vadjaid nem hiányoznak a messze városban? Vagy ott is megkerested az őshonos vadakat? :)

  VálaszTörlés
 6. Kösz! De bizony, nagyon hiányoznak a madárkáim!
  Itt jószerével csak varjakat látok, azokból rengeteget, meg néhány verebet és cinegét.

  VálaszTörlés
 7. Végre találtam nagyon jó fotókat Ukrajnából! Igaz, hogy az ukrajnai kemény télről vártam képeket, de ezek a városi fotók a szép templomokkal és lakosokkal is nagyon tetszettek!

  VálaszTörlés