KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. november 15., csütörtök

Ködpermet

Nyirkos, ködös reggelre ébredtünk. Nem fotózásra való idő, de mégis kézbe vettem a fényképezőgépemet, közelfényképezésre szerelve. Gondoltam, szétnézek a kertünkben, mi maradt a virágokból ebben a késő őszi időben? A meglepetés akkor ért, amikor a keresőben megpillantottam a szabad szemmel szinte láthatatlan aprócska vízcseppek sorát a leveleken, a szirmokon és a pókhálók finom fonalán.


8 megjegyzés:

 1. Ilyen színkavalkád van még a kertedben? Csak ámulok... Gyönyörű sorozat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még nem volt fagy, így megmaradtak a virágok. Köszönöm a tetszésnyilvánítást.

   Törlés
 2. Hát ez mesés. Van így az ember, hogy a keresőben veszi észre az apró csodákat...:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban így volt, az első képeken még nem látszik a permet, mert közel voltak a házhoz a virágok. Később, a külső kertben ért a meglepetés...

   Törlés
 3. Bámulatos!
  És örömmel látom,hogy kiraktad a címkéket!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy ennyire tetszett!
   Gondoltam, megkönnyítem a keresést. Később, amikor már megszokták az olvasók, majd lejjebb teszem.

   Törlés
 4. Káprázatosan szépek a fotók! Gyakrabban kellene makro-fotókat készítened!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy megnyerték a tetszésedet.Ebben nagy szerepe lehet az érdekes meteorológiai körülményeknek. Igazad van, majd igyekszem.

   Törlés