KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. szeptember 12., szerda

Kerti itatónál

A hétvégén Tamás barátom meghívott egy reggeli fotózásra horányi kerti itatójához , merthogy azt mostanság sokféle madárka látogatja. Tetejében még a szuper teleobjektívjét ( Canon 300/2,8 plusz 2-szerező ) és az állványát is átengedte, csak a gépemet kellett feltekernem. Sajnos a kert fáinak lombozata árnyékot vetett a vízre, így magas érzékenység szükségeltetett, viszont a forgalom és a fajok változatossága várakozásomon felüli volt. 
Ezúton is köszönöm Tamásnak az élvezetes fotózást és egyben irigylem ezért az évek óta jól működő házi itatóért, ahol ő már sok érdekes madarat, többek között süvöltőt, keresztcsőrűt és fenyőszajkót is fotózott. 

Kékcinege
Széncinege
Barátposzáta hím
Csúszka
Vörösbegy


Rozsdafarkú
Csilpcsalp füzike
Kormos légykapó
Füzike
Közép fakopáncs
Barátposzáta tojó
Kormos légykapó
Nagy fakopáncs
Nagy fakopáncs
Közép fakopáncs
Szajkó

Közép fakopáncs
Hát így esett, hogy sok férfi társamhoz hasonlóan otthon helyett én is máshol találtam meg a változatosságot. Mielőtt ezt a kijelentést az asszony félreértené, gyorsan leszögezem, hogy ez kizárólag csak a madarakra érvényes! :)

10 megjegyzés:

  1. Csak meglett a légykapó is:)
    Jó kis hely lehet, van felhozatal bőven!
    Nem vehető észre a magas ISO.
    Gratulálok:B

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha itthon nem is, de bejött. Valóban jó hely! Ha nem vehető észre az ISO 1000, az a te programod érdeme. Azt is és a gratulációt is köszönöm.

      Törlés
  2. Remek fotók, pazar felhozatal. Az utolsó mondat elején meglepődtem, aztán olvastam a kiegészítést. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Miklós! A felhozatal a barátom érdeme, aki már évek óta működteti az itatóját és a madarak odaszoktak. A végén próbáltam humorizálni. :)

      Törlés
  3. Kellemes időtöltés lehetett. Ilyen gazdag felhozatal esetén az ember alig tud betelni a látvánnyal. Remek fotókat készítettél.

    VálaszTörlés
  4. Huh!Már megint közép fakopi!Elcserélném az őzbakra!:)Nem volt fura fix obi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyire szeretnéd? Majd küldök egyet! De én inkább nyestet kérek helyette.:)
      Bizony fura volt, ráadásul 600, mire megtaláltam a madarat, már szinte huss. Hozzá még video fej. Szokatlan volt, de a minőségét meg tudnám szokni! :)

      Törlés
  5. Ismét új, szép madarakkal ismerkedhettem meg!

    VálaszTörlés
  6. Néhány madarat én is itt fotóztam első alkalommal.

    VálaszTörlés