KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. szeptember 21., péntek

Őszi eső

A hosszú, forró nyár után hideg széllel és esővel kukkantott be hozzánk az ősz - ha csak egy napra is. Még esett, amikor fényképezőgéppel a kezemben kerestem a régen várt csapadék hasznosulását a szomjazó kertben.6 megjegyzés:

 1. Már nagyon kellett ez a kis csapadék, bár azt hiszem a földnek ez meg sem kottyant. A "szögletes" vízcseppek különösen tetszenek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, későn jött az éltető víz, de hozott egy kis felüdülést. A szögletes cseppek a pókhálókon csücsültek.

   Törlés
 2. Nagyon üde és szép fotók. Végre nálunk is esett egy napig.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, ha látszik a felüdülés a képeken.

   Törlés
 3. Nagyon szép képeket fotóztál eső után!
  Azért segített valamit a növényeken ez az eső! Például szüret előtt szépen lemosta a portól a szőlőfürtöket, és a még élő virágok is kicsit feléledtek!

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm a dícséretet. Csak egyszerű hangulatfotók, de együttesen talán kifejezik a régen várt eső hatását a szomjazó kertben.

  VálaszTörlés