KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. május 26., szerda

Szivárvány-madarak

"Ékes tollú szivárvány-madarak,
fuvola-füttyel, ringva szállanak... "
-így jellemezte a gyurgyalagokat Áprily Lajos. Én magam néhány évvel ezelőtt ismerkedtem meg velük a Szentendrei szigeten. Azóta minden évben várom őket és érdeklődéssel figyelem az életüket egy elhagyott homokbánya környékén.

Idén később érkeztek, mint ahogyan az korábban szokásos volt, talán a rossz időjárás miatt.

A családalapítás feltétele a földbe vájt lakás ( az sem baj, ha használt), aztán egy beszálló ág a pásztorórákra, lehetőleg a közelben és kezdődhet az ismerkedés. Ez nem mindíg zökkenőmentes, néha veszekedéssel indul.A kitartó udvarlás előbb-utóbb eléri célját, a felek összemelegszenek, összebújnak.A következő lépés a meghitt együttes üldögélés, a közös szépítkezés, tollászkodás.Remélem, hogy a folytatást lesz még módom fotókkal illusztrálni. Ha mégsem, akkor legfeljebb majd elmesélem...

1 megjegyzés:

  1. Szépek a gyurik nagyon...remélem hogy szerelmi jelenetet is láthatunk majd...:)

    VálaszTörlés