KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. május 31., hétfő

Hárman párban

2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus sorozat egy fantasztikus madárról! Gratulálok!
    Vajon mi célja volt a Természetnek azzal, hogy ilyen színpompás madarakat alkotott egy unalmas bézs színű fészkelőhelyre? Más szavakkal: hogyan élik túl a nem rejtő színezetükkel ezt a furcsa "szaporító-telepet"?
    ... meg a sörétes puskával várakozó méhészeket???

    VálaszTörlés
  2. Stiglincnek: kösz a tetszésnyilvánítást. A kérdéseid költőiek, én legalábbis nem tudom megválaszolni őket. Szerencsére ezen a helyen nincsenek vérszomjas méhészek, így évről évre több madár költ itt.

    VálaszTörlés