KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. május 31., hétfő

Ködben

Vasárnap reggel napsütés helyett köd várt bennünket a gyurgyalagos helyünkön. A madarak nem is repültek, így aztán földközelben kerestem fotótámát.
Később azért madarakat is fotóztunk, de még a gyurgyik pompás színeit is képes volt kifakítani a köd. A rossz időben szinte bánatosnak tűntek ezek a napfényhez szokott gyönyörű teremtmények, legnagyobb sajnálatomra még a szerelmeskedéshez sem volt kedvük. Az elkövetkező újabb esőkre gondolva aggódom az idei szaporulatért... Azért nem túl komolyan. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése